Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ
(Ανακοίνωση σε εφημερίδα ΄΄ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ΄΄)
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων συμφωνεί με την άποψη του δ/ντη του σχολείου ότι συμφωνήθηκαν δύο αίθουσες και όχι μία.   Αν οι λόγοι δεν είναι οικονομικοί, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος, τότε η δημιουργία δεύτερης αίθουσας δίνει μια λύση στο στεγαστικό μας πρόβλημα όχι όμως την βέλτιστη.
Η πρόταση του Διευθυντή και του συλλόγου γονέων ήταν η κατασκευή δύο προκατασκευασμένων αιθουσών, δίπλα στο γυμναστήριο, αλλά η πρόταση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε διότι θα υπήρχε καθυστέρηση στην έγκριση από τους αρμόδιους φορείς. Η κατασκευή των αιθουσών σε χώρους  του γυμναστηρίου, είναι πρόταση που έγινε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και όχι από το Δ/ντή και το σύλλογο γονέων.
 Όταν πριν από μερικές ημέρες και μετά από την δημοσίευση στο τοπικό τύπο του προβλήματος, έγινε πρόσκληση από το Δήμαρχο στο σύλλογο γονέων, πιστέψαμε ότι σκοπός της πρόσκλησης  ήταν να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Δυστυχώς όμως διαψευστήκαμε διότι δεν ήταν παρόντες όλοι οι συναρμόδιοι φορείς. Ούτε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ούτε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, ούτε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών , ούτε ο αντιδήμαρχος παιδείας αρμόδιος για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αντίθετα παρών ήταν  μόνο ο αρμόδιος για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και δεν ξέρουμε με πια ιδιότητα  προσκλήθηκε!  Έτσι η σύσκεψη είχε στην ουσία χαρακτήρα ενημέρωσης και μόνο από τον Δήμαρχο για τη λύση που πρότεινε και αφορούσε την κατασκευή μιας αίθουσας καθώς και τη μετακίνηση μαθητών από τους ήδη φοιτούντες στο 9ο Δ. Σχ. σε γειτονικά σχολεία άλλης συνοικίας!  Να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον φοιτούντες μαθητές οι οποίοι εγκαταστάθηκαν σε άλλη συνοικία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί διότι δεν είναι παιδαγωγικό και θα πρέπει να το ζητήσουν οι ίδιοι οι γονείς. Ας μην ξεχνούν οι αρμόδιοι φορείς της εκπαίδευσης, ότι η μετακίνηση αφορά μικρά παιδιά τα οποία δεν θα γίνουν παιχνίδι κανενός. Ζητήσαμε δύο αίθουσες για να λύσουμε το στεγαστικό μας πρόβλημα και όχι να φύγουν μαθητές. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, το σχολείο μας θα συνεχίσει να λειτουργεί και θα ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που τυχόν θα συναντήσει , όπως έκανε ως τώρα. Ο σύλλογος γονέων θα είναι πάντα δίπλα στη Δ/νση του σχολείου για να βοηθήσει στη λύση των προβλημάτων όπως επίσης είναι στη διάθεση οποιοδήποτε φορέα για τη λύση των προβλημάτων.  Ας ενδιαφερθούν  οι αρμόδιοι φορείς για την κατασκευή ενός ακόμη σχολείου στη συνοικία της Φιλιππούπολης και όχι να σκέφτονται τη μετακίνηση μαθητών σε άλλη συνοικία.            
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου