Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
 
 


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου πΟυ γιορτάζεται στις 2 Απριλίου , ημέρα γέννησης του παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν- ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ο 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας σε συνεργασία με το Δ/ντή του σχολείου κ. Βασίλη Ζωγράφο και του συλλόγου διδασκόντων, ανέλαβε την πρωτοβουλία για δημιουργία δράσεων σε όλες τις τάξεις. Η καλλιτεχνική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του σχολείου.
Αναλυτκότερα, η Α΄ ΚΑΙ Β΄ Δημοτικού παρακολούθησαν το παραμύθι '' Το αηδόνι του αυτοκράτορα'', ενώ άκουσαν τη σκηνοθέτη και ηθοποιό Κάρμεν Ρουγγέρη να αφηγείται θεατρικά το παραμύθι'' Η πεντάμορφη και το τέρας''.
Στην Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού οι βιωματικές δράσεις πάνω στο ''Ηλιοτρόπιο'' του Ευγ. Τριβιζά που επιμελήθηκαν και παρουσίασαν οι ηθοποιοί Στέλιος Ντικούλης και Έλενα Γραβάλου, ενθουσίασαν τα παιδιά. 
Τον κόσμο των βιβλίων παρότρυνε να επισκεφτούν με τη βοήθειά του, την Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού ο εκπαιδευτικός και ποιητής Δημήτρης Γιαλαμάς, που διάβασε μαζί τους παιδικά έργα που σχετίζονται με τον κόσμο των συναισθημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου